Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
29

Ontwikkelingssamenwerking - Europese call seksuele en reproductieve gezondheid en rechten gepubliceerd (SRGR Fonds)

De Europese Unie heeft de call voor het thema seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) gepubliceerd. Het gaat om de call Promoting sexual and reproductive health and rights - Universal Access to Reproductive Health (ref. EuropeAid/134837/C/ACT/Multi). Aanvragen voor Concept Notes kunnen worden ingediend tot en met 10 december 2013. Er is een bedrag van € 28 miljoen beschikbaar. De co-financiering beslaat maximaal 80%, met een omvang tussen € 2 miljoen en € 6 miljoen.

Er worden projectvoorstellen gezocht die zich richten op:
• beïnvloeding van overheden;
• publieke debatten en opinieleiders;
• campagnes en onderwijs gericht op jongeren en kwetsbare groepen of gemeenschappen;
• capaciteitsopbouw van lokale autoriteiten en ngo's.

Bijzondere aandacht gaat uit naar (publiek-private) partnerships, waarbij de aanvrager samenwerkt met minstens 3 andere organisaties. Dat is inclusief een organisatie in het ontvangende land.
De call maakt deel uit van het programma ‘Investing in People’, dat valt onder het Development Cooperation Instrument (DCI) van de EU. Het thema SRGR heeft ook voorrang in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking. ‘Investing in People’ vergroot de toegang tot reproductieve gezondheid in ontwikkelingslanden. Dit doel ligt in lijn van het Millenniumontwikkelingsdoel 5: het verbeteren van de gezondheid van moeders en vrouwen.

Terug naar overzicht