Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
29

Overijssel start Energiefonds in 2012

In 2020 moeten duurzame vormen van energie 20% van de totale energiebehoefte in provincie Overijssel voorzien. Ondernemers en woningcorporaties in Overijssel hebben vanaf medio januari de mogelijkheid om hun projecten op het gebied van energiebesparing en het produceren van nieuwe energie te financieren. De provincie heeft besloten, hiervoor een Energiefonds op te richten.
 
Het Energiefonds Overijssel werkt niet met subsidies, maar met leningen, participaties en garanties. Hiermee kan worden gerealiseerd, dat alle investeringen worden terugbetaald of terugverdiend. Het fonds beoogt een financieel rendement van 2%. Met de oprichting van het Energiefonds wil de provincie tevens de innovatiekracht bij bedrijven in Overijssel bevorderen en de werkgelegenheid een impuls geven.

Op dinsdag 13 november 2012 vindt de officiële oprichtingsvergadering van het Energiefonds plaats. Op die datum schetsen de provincie en de ASN Bank de grote lijnen van het fonds. Ook treedt de raad van commissarissen aan. Het Energiefonds Overijssel is een initiatief van het beleggingsbedrijf van de ASN Bank in samenwerking met Royal HaskoningDHV en Start Green Venture Capital.

Terug naar overzicht