Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
29

Groningen verstrekt subsidies voor MKB en sociaal beleid

De provincie Groningen heeft opnieuw voor twee innovatieve en duurzame projecten subsidie ter beschikking gesteld. Qlyte Operations BV ontvangt € 100.000 voor het project Realisatie poederconcept hoogwaardige meeverbranding. Het bedrijf wil zich richten op het verpoederen van niet- recyclebaar papier- en plastic afval tot zogenaamde energiepellets voor gebruik in kolencentrales. Hierdoor kunnen deze centrales duurzamer produceren.

Trundholm BV ontvangt eveneens € 100.000, voor het project Ontwikkeling Draagsysteem Landbased Solar. Het project richt zich op de ontwikkeling en productie van speciale draagsystemen voor zonnepanelen, die bestemd zijn voor zonnepanelenparken in Nederland.  

De bedragen zijn afkomstig uit het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Het programma bestaat sinds 1 januari 2013 en is een groot succes. Er is voor circa € 1 miljoen aan subsidie verstrekt en voor € 2 miljoen aan aanvragen binnengekomen. Het subsidiebudget is inmiddels uitgeput. Er kunnen geen aanvragen meer worden ingediend.

Terug naar overzicht