Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
29

Eurostars onder Horizon2020 streeft naar 7 months time-to-grant

De management-autoriteit van het Eurostars programma laat weten dat men streeft naar een maximale duur van zeven maanden voor de periode tussen het indienen van de aanvraag en de beschikking. Dit is een verbetering van 25% sinds de start van het programma.

Eurostars is een Europees innovatieprogramma en onderdeel van Eureka. Het doel is marktgerichte R&D projecten te financieren, waarin het MKB een belangrijke rol speelt.
Er doen tot nu toe 32 landen mee aan Eurostars: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Turkije, Zweden, Zwitserland.

De aanvraag bestaat uit twee stappen:
• Het project wordt voor de centrale beoordeling ingediend in Brussel waar de projecten worden beoordeeld door een internationaal evaluatiepanel. Het resultaat van de evaluatie is een ranking list, die de volgorde van toekenning van subsidie bepaalt. De ranking list gaat naar de deelnemende landen, die zich aan deze volgorde moeten houden;
• Wanneer een project volgens de ranking list in aanmerking komt voor subsidie, dient de Nederlandse aanvrager in Nederland aanspraak te maken op de Eurostars-regeling. Zijn projectpartners doen dit allen ook in eigen land.

Terug naar overzicht