Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
29

Ruim € 1 miljoen subsidie beschikbaar voor versterking grafimediasector

Grafimediabedrijven kunnen de komende twee jaar subsidie krijgen om hun bedrijf toekomstbestendiger te maken. Er is in totaal een bedrag van ruim € 1 miljoen beschikbaar om te investeren in medewerkers, zo meldt het A&O Fonds Grafimediabranche (AOFG).

De subsidie komt vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het met ESF-geld ondersteunde project 'Create your future' loopt tot 26 juni 2021. Met behulp van dit project van het A&O Fonds Grafimediabranche kunnen grafimediabedrijven tot 75% van de kosten voor activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid terugkrijgen.

Toekomstgericht scholen
Er is geld beschikbaar voor twee soorten programma's. Allereerst is er subsidie voor ondernemingen die hun medewerkers toekomstgericht willen scholen. Met de subsidie kunnen deze bedrijven medewerkers opleiden zodat ze in staat zijn om nieuwe werkzaamheden uit te voeren. Op dit moment wordt uitgewerkt welke opleidingen in aanmerking komen voor subsidie.

Duurzaam inzetbare medewerkers
Het tweede programma is gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe blijven medewerkers fit, gemotiveerd en vakbekwaam en hoe blijf je als organisatie gezond? Op basis van een intake wordt per bedrijf een plan van aanpak op maat opgesteld. De activiteiten uit het plan zijn daarbij altijd gericht op het creëren van bewustwording, het aanzetten tot actie en het realiseren van blijvende aandacht voor duurzame inzetbaarheid onder bedrijven en werknemers.

Tot 75% van de investering terug
De subsidie kan dus oplopen tot 75% van de investering. De daadwerkelijke hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het traject dat in samenspraak met bedrijven wordt opgesteld.

Uitwerking subsidieprogramma's
In juli 2019 maakt het A&O Fonds Grafimediabranche meer inhoudelijke informatie over de twee subsidieprogramma's bekend. Grafimediabedrijven die nu al willen overleggen over de mogelijkheden kunnen echter al contact opnemen met het fonds.

Zie ook: https://www.aenofondsgrafimedia.nl/nieuws/miljoen-voor-versterking-grafimediasector

Terug naar overzicht