Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
29

Brabant gaat cultuurprojecten van ten minste nationaal belang steunen

De provincie Noord-Brabant heeft de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant (HEDCULNB) gewijzigd. Met de regeling versterkt de provincie de culturele basisinfrastructuur in Brabant.

De nu gepubliceerde zogeheten veertiende wijzigingsregeling betreft onder meer de intrekking van paragraaf 5 (Jeugdcultuurfonds Brabant). Daarnaast worden paragrafen 11 (Cultuurprojecten van ten minste nationaal belang) en 12 (Ontwikkeling en innovatie van cultuurprojecten van ten minste nationaal belang) nieuw toegevoegd.

Cultuurprojecten van ten minste nationaal belang
Op basis van deze nieuwe paragraaf kan subsidie worden verstrekt voor projecten gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van cultuurprojecten van ten minste nationaal belang. De subsidie wordt verstrekt in de vorm van een lening, een combinatie van een lening en geldbedrag, of een garantstelling.

Subsidie kan worden aangevraagd door privaatrechtelijke rechtspersonen.

De hoogte van de subsidie bedraagt:

  • 30% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 1.500.000, indien het een subsidie betreft in de vorm van een lening of lening en subsidie;
  • 80% van een door derden verstrekte geldlening tot een maximum van 30% van de subsidiabele kosten en tot een maximum van € 1.500.000, indien het een subsidie betreft in de vorm van een garantstelling.


Aanvragen kunnen worden ingediend van 3 juni tot en met 31 december 2019. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 2.525.000.

Ontwikkeling en innovatie van cultuurprojecten van ten minste nationaal belang
Vanuit deze nieuwe paragraaf kan subsidie worden verstrekt voor projecten gericht op:

  • de ontwikkeling van een nieuw cultuurproject;
  • de innovatie van een bestaand cultuurproject;
  • validatie van nieuwe culturele activiteiten of producten.


Subsidie kan worden aangevraagd door privaatrechtelijke rechtspersonen.

De hoogte van de subsidie bedraagt 30% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 64.999.

Aanvragen kunnen eveneens worden ingediend van 3 juni 2019 tot en met 31 december 2019. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 585.000.

Terug naar overzicht