Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
29

Topteam sport lanceert online platform voor gezamenlijke Kennis- en innovatieagenda sport

Minister Schippers van Volksgezondheid en Sport wil de kennis en innovatie in de sport beter laten renderen. Voor deze topsectorachtige aanpak wordt jaarlijks € 1 miljoen ter beschikking gesteld. Om deze aanpak uit te kunnen voeren is een topteam sport ingesteld, waarin zowel bedrijfsleven, sport, wetenschap en overheid zijn vertegenwoordigd. Het topteam brengt in juni een Kennis- en innovatieagenda sport uit. Om aansprekende innovaties op gang te brengen, is een online platform gelanceerd. Op www.sportinnovator.nl kunnen belangstellenden terecht met ideeën, vragen en een aanbod van expertise. Op deze website zal tevens de conceptagenda worden geplaatst, met als doel het rendement te vergroten, massa te maken en focus aan te brengen, waarbij het heel belangrijk is de vraag naar sportinnovaties op te halen en partijen bij elkaar te brengen die elkaar nodig hebben voor innovatie in de sport.

De Kennis- en innovatieagenda sport zoekt aansluiting bij bestaande topsectorenonderzoeksagenda's en specifiek bij de topsectoren High Tech en Agri & Food en Life, Science & Health.
De agenda zal spoedig worden gevolgd door een Call vanuit ZonMw en Technologiestichting STW. Via de Call kunnen onderzoekers, bedrijven en sportorganisaties in aanmerking komen voor ondersteuning bij de totstandkoming van sportinnovaties. Vooruitlopend op deze Call kunnen nu al ideeën worden gedeeld.

Terug naar overzicht