Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
29

Stimuleringsregeling landschap Noord-Brabant langer open

In de eerste plaats zijn er enkele wijzigingen aangebracht in de subsidiabele activiteiten. Zo is subsidiëring van de aanleg en het beheer van het element ‘wandelpad over boerenland’ nu ook binnen het Natuurnetwerk Brabant mogelijk, mits die grond op de ambitiekaart van het Natuurbeheerplan is aangemerkt als N.000.01. Andere wijzigingen betreffen het beperken van het element ‘houtwal en houtsingel’ tot ‘hakhoutsingel’ en het laten vervallen van het element ‘bosje’.

Daarnaast zijn enkele gemeenten toegevoegd aan de regeling als cofinancier en zijn enkele subsidieplafonds gewijzigd. De gemeentelijke herindeling die geleid heeft tot het opgaan van enkele gemeenten in de gemeente Land van Cuijck, is eveneens doorgevoerd in de subsidieplafonds.

Verder 
zijn er enkele meer technische verbeteringen doorgevoerd die noodzakelijk bleken voor een effectieve uitvoering van de regeling.

Tot slot is het aanvraagtijdvak verlengd. Aanvragen kunnen nu worden ingediend tot en met 
28 april 2023 (dit was 29 april 2022).

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling stimuleringsregeling landschap Noord-Brabant is bij te dragen aan het behoud en de versterking van de landschappelijke kwaliteit van het Brabantse buitengebied.

Terug naar overzicht