Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
29

Regeling voor sportclubs en -accommodaties weer open

Concreet wordt met de wijziging een financiële bijdrage beschikbaar gesteld voor:

  • de financiële schade van amateursportorganisaties die tijdens de periode van 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 (de vierde tranche) geconfronteerd zijn met een omzetverlies van minimaal 10% ten opzichte van de periode van 1 november 2019 tot en met 31 januari 2020; en
  • de gederfde huurinkomsten van gemeenten, sportbedrijven en particuliere verhuurders tijdens de periode van 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022.


Het nieuwe hoofdstuk dat betrekking heeft op de tegemoetkoming voor de financiële schade van amateursportorganisaties in de vierde tranche (het nieuwe Hoofdstuk 8) is aangepast ten opzichte van eerdere tranches van deze tegemoetkoming in die zin dat voor de berekening van de financiële schade niet langer wordt gekeken naar de optelsom van vaste lasten, personeelskosten, bondsafdrachten en kantineresultaat. In plaats daarvan bedraagt de financiële schade een vast percentage van 18% van de totale inkomsten van de aanvrager in het laatst afgesloten boekjaar dat voorafgaat aan de COVID-19 uitbraak. Deze wijziging is aangebracht om administratieve lasten bij aanvragers en de uitvoerder van de beleidsregel te beperken. Het plafond is vastgesteld op € 22 miljoen.

Het nieuwe hoofdstuk dat betrekking heeft op de tegemoetkoming voor de huurinkomstenderving van verhuurders van sportaccommodaties in de vierde tranche (het nieuwe Hoofdstuk 9) is grotendeels gelijk aan het hoofdstuk dat betrekking heeft op de tegemoetkoming voor huurinkomstenderving van verhuurders van sportaccommodaties in Q2 2021. Wel vervalt het onderscheid in vergoedingspercentages tussen gebruiksgebonden en niet-gebruiksgebonden huur, omdat de beperkende maatregelen tijdens de vierde tranche van dusdanige aard waren dat sportbeoefening bij beide vormen van huur vrijwel geheel werd beperkt. Het plafond is vastgesteld op € 47 miljoen.

Aanvragen voor beide onderdelen kunnen tot en met 30 mei 2022 worden ingediend bij Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). 

Terug naar overzicht