Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
29

Nieuwe subsidieregeling voor digitalisering Drents mkb

Drentse mkb-ondernemers kunnen op basis van deze eerder dit jaar al aangekondigde regeling subsidie aanvragen voor de aanschaf en implementatie van toepassingen voor digitalisering. Met de regeling wil de provincie Drenthe ondernemers een steuntje in de rug geven om kansen voor digitalisering te benutten en hun bedrijf digitaal weerbaar en toekomstbestendiger te maken.

De Subsidieregeling digitaliseringsvoucher – een aanvulling op de bestaande Subsidieregeling MKB Advies Voucher (MKBAVD) waarmee advies kan worden ingewonnen – is gericht op alle Drentse mkb-ondernemers. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in branches.

De subsidie is bedoeld voor de aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen. Ook kan de subsidie worden ingezet voor het verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door de toepassing van digitalisering. Voorbeelden zijn het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van een modulair ontwerp.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten exclusief btw, met een minimum te verstrekken bedrag van € 1500 en een maximum te verstrekken bedrag van € 3000. Aanvragen kunnen van 17 mei 2022 tot en met 31 december 2022 worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Het subsidieplafond van € 547.893 wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@141479/subsidieregeling-digitaliseringsvouchers/ en https://www.snn.nl/nieuws/zo-versnel-je-de-digitalisering-van-jouw-drentse-bedrijf

Terug naar overzicht