Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
29

Drenthe ondersteunt lokale initiatieven rond Van Gogh

Op basis van deze nieuwe regeling is subsidie beschikbaar voor Drentse ondernemers, cultuurmakers, stichtingen en verenigingen die concrete plannen hebben voor het zichtbaar en beleefbaar maken van het verhaal over Vincent van Gogh in Coevorden, Emmen en Hoogeveen.

Over Van Gogh in Drenthe
In het najaar van 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh werd geraakt door het landschap en de bewoners van Drenthe. Met Van Gogh als gids, willen de provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, het Drents Museum, het Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe ook bewoners en bezoekers raken met zijn verhaal.

Vanaf 2023 wordt het verhaal van Van Gogh zichtbaar en beleefbaar gemaakt met onder andere een grote tentoonstelling met de grootste Drentse werken van Van Gogh, een muziektheaterstuk, een film, een symposium en de ontwikkeling van routes. Met de nu gepubliceerde subsidieregeling kunnen ook gerelateerde lokale initiatieven en projecten worden ondersteund.

Over de regeling
De regeling is bedoeld voor Drentse ondernemers, cultuurmakers, stichtingen en verenigingen die een projectvoorstel hebben om het verhaal van Van Gogh in Drenthe mogelijk te maken. De activiteiten moeten plaatsvinden in Coevorden, Emmen of Hoogeveen.

Er kan een aanvraag worden ingediend voor een bedrag van maximaal € 5000. De subsidie bedraagt maximaal 60% van de subsidiabele kosten. Het totaal te verdelen subsidiebudget is € 75.000, waarvan € 30.000 voor Coevorden, € 30.000 voor Emmen en € 15.000 voor Hoogeveen.

De regeling gaat open van 1 juni 2022 tot en met 14 november 2022. De provincie Drenthe verzoekt aanvragers om vóór aanvraag van de subsidie wel contact op te nemen met Marketing Drenthe.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@141477/subsidie-beleefbaar-maken-verhaal/

Terug naar overzicht