Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

ZonMw-oproep verspreiding en implementatie dementieonderzoek

Met deze oproep, 'Verspreidings- en Implementatie Impuls van dementieonderzoek', stimuleert ZonMw kennisbenutting van veelbelovende resultaten die zijn voortgekomen uit reeds afgeronde ZonMw-projecten op het gebied van dementie. Een impuls kan helpen bij de verdere doorgeleiding, verspreiding en implementatie van innovaties uit deze eerdere projecten. Met een Verspreidings- en Implementatie Impuls (VIMP) kan hier extra subsidie voor worden aangevraagd.

In aanmerking komen projectleiders van afgeronde ZonMw projecten die een bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van het Onderzoeksprogramma Dementie (OPD). De volgende partij(en) kunnen aanspraak maken op (een gedeelte van de) subsidie:

  • Nederlandse onderzoeksorganisaties in de zin van het EU staatssteunrecht;
  • Nederlandse zorginstellingen (zie definitie zorginstelling) of zorgaanbieders;
  • Uitvoerders van een wettelijke taak/belangenorganisaties.

De VIMP projecten kunnen ruwweg drie soorten doelen hebben:

  • implementatie in zorg-, onderwijs- of beleidspraktijk;
  • innovatieontwikkeling en valorisatie;
  • (structurele) inbedding of verankering in de praktijk.

Met deze doelen levert het project een bijdrage aan de programmadoelstelling van het OPD om: 'ontwikkelde kennis, producten, diensten en therapieën toegankelijk, betaalbaar en bruikbaar (‘bemensbaar’) maken en deze, samen met de andere twee hoofdthema’s van de Nationale dementiestrategie, begeleiden en doorgeleiden van lab naar onderwijs en uiteindelijk naar de fysieke en sociale leefomgeving van de persoon met dementie en zijn omgeving (naasten, zorgverleners en professionals/vrijwilligers uit het sociaal domein) en vice versa'. De subsidie mag uitdrukkelijk niet gebruikt worden voor vervolgonderzoek met als doel wetenschappelijke kennisproductie.

In totaal is voor deze subsidieronde € 500.000 beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 per aanvraag, met een looptijd van maximaal 12 maanden. Aanvragen kunnen tot en met 27 mei 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Terug naar overzicht