Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

Wijziging investeringsaanvraag binnen Open Competitie ENW-M

In een huidige ENW-M-invest kan financiering tot € 500.000 voor sec een investering aangevraagd worden, bijvoorbeeld voor aanschaf of ontwikkeling van apparatuur, software of datasets. Het is afgelopen jaren gebleken dat de beoordeling van dit type aanvraag binnen de Open Competitie ENW-M lastig is voor commissies, omdat infrastructuuraanvragen met kleinschalige onderzoeksprojecten (M-1 en M-2) vergeleken worden. Daarnaast sluit de huidige opzet niet helemaal aan bij de wensen van het ENW-veld.

Het bestuur van het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen heeft daarom besloten, mede op basis van inbreng van de disciplinaire adviestafels, de opzet aan te passen. De M-invest optie voor een sec investering verdwijnt. In plaats daarvan wordt het mogelijk om bovenop een M-1 aanvraag een investering van maximale omvang van € 500.000 aan te vragen. Het maximum aan te vragen budget voor zo’n gecombineerde aanvraag (1 wetenschappelijke positie plus investering) zal € 800.000 zijn.

Deze opzet leent zich voor aanvragen waarin een concreet onderzoeksproject centraal staat, waarbij een investering cruciaal is om het hoogwaardige voorgestelde onderzoek goed uit te kunnen voeren. Voor de beoordeling van dit nieuwe type aanvraag zal de noodzaak van de investering voor het voorgestelde onderzoek meegewogen worden, alsmede of dergelijke infrastructuur niet op andere plekken voorhanden is.

De exacte voorwaarden en beoordelingscriteria voor dit type aanvragen worden momenteel door NWO uitgewerkt en zullen in de nieuwe call gepubliceerd worden.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/nieuws/wijziging-investeringsaanvraag-voor-volgende-ronde-open-competitie-enw-m-2024-2025

Terug naar overzicht