Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

LLO-Katalysator energie- en grondstoffentransitie gewijzigd

Toekenningsvariant ‘bijna voldoende’
De wijziging heeft ten doel pasgevormde consortia van werkgevers en onderwijsinstellingen meer kans te geven om een kwaliteit- en verbeterslag te maken om zo gezamenlijk tot een LLO-oplossing te komen met impact op de energie- en grondstoffentransitie.

Daarom is de toekenningsvariant ‘bijna voldoende’ toegevoegd voor grote projecten, die daarmee toch subsidie toegekend krijgen met de aanvullende verplichting dat zij binnen vier maanden na ontvangst van de beschikkingsbrief concrete verbeteringen doorvoeren zodat het project alsnog als voldoende wordt beoordeeld.

Voor deze periode krijgen deze projecten een kleiner deel van de subsidie bevoorschot dan projecten die direct zijn toegekend zonder aanvullende verplichting. Voorwaarde voor deze toekenningsvariant is echter wel dat er nog budget resteert in de betreffende aanvraagronde.

De beoordelingscommissie kan komen tot een advies ‘bijna voldoende’ indien zij oordeelt dat:

  • een groot project niet op alle hoofdcriteria voldoende scoort; en
  • het aannemelijk is dat de subsidieaanvrager binnen vier maanden na ontvangst van de beschikkingsbrief voldoende verbeteringen kan doorvoeren waarmee het project alsnog op alle hoofdcriteria voldoende scoort.

Budget 2024
Voor de aanvraagperiode die loopt van 1 april 2024 tot en met 15 april 2024 is € 20,5 miljoen beschikbaar (€ 1 miljoen voor kleine projecten en € 19,5 miljoen voor grote projecten).

Over de regeling
Het doel van de regeling is om bij te dragen aan het oplossen van competentieknelpunten in het kader van de energie- en grondstoffentransitie, via LLO-oplossingen en aan de vorming en ontwikkeling van duurzame LLO-ecosystemen binnen een regio of sector. LLO staat voor een Leven Lang Ontwikkelen.

Terug naar overzicht