Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

NWO publiceert call Human Capital: Future of Work

NWO heeft de call Human Capital: Future of Work gepubliceerd. Met de call kunnen onderzoekers aan Nederlandse universiteiten en andere onderzoeksinstituten samen in een consortium, met daarin ook praktijkpartners uit de logistieke sector en het onderwijs, financiering aanvragen om onderzoek te doen naar learning communities in het kader van Human Capital. De deadline is 10 september 2019. Het subsidieplafond is € 2.375.000 en de bijdrage ligt tussen de € 400.000 en € 500.000.

De maximale looptijd van een project is 5 jaar. Het project moet binnen zes maanden na toekenning van de financiering van start gaan. 

 

Op 28 mei 2019 organiseert NWO een matchmaking bijeenkomst voor alle partijen die potentieel interesse hebben om een aanvraag in te dienen. Via de NWO website Human Capital zal binnenkort meer informatie te vinden zijn over de bijeenkomst.

 

Human Capital: Future of Work omvat publiek-private samenwerking in topsectorverband (Logistiek, Creatieve Industrie, Sociale Infrastructuur Agenda). In de Human Capital Roadmap 2016-2020 van de topsectoren worden leer-werkverbanden en het leven lang leren en ontwikkelen verbonden in het concept: Learning Communities (LC's). 

 

Doelstelling is nieuwe kennis en inzichten te vergaren over hoe werken in een concrete leer-werkomgeving in de logistieke sector optimaal kan worden ingericht. Meer specifiek, hoe een (bestaande, startende of in ontwikkeling zijnde) LC op een zodanige manier kan worden ingericht of aangepast dat werkend leren en innoveren er een logisch onderdeel van uit maken. Daarnaast beoogt de call nieuwe kennis en inzichten te vergaren over hoe inrichting van een LC kan bijdragen aan de ontwikkeling en het aanpassingsvermogen van de (lerende) organisatie. Deze call roept op tot onderzoek binnen Learning Communities. Er kan alleen onderzoek in de logistieke sector worden gefinancierd. Mbo en/of hbo en/of niet-bekostigd onderwijs moet hierbij worden betrokken én de leer-werkverbanden moeten in ruime mate karakteristieken vertonen die overeenstemmen met Learning Communities.

Terug naar overzicht