Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

NWO bijeenkomst Digital Society – de geïnformeerde burger

Op 25 april a.s. organiseert NWO een informatie- en netwerkbijeenkomst in Den Haag voor de call Digital Society – de geïnformeerde burger. Doel van de middag is om geïnteresseerden informatie te geven over de call en consortiumvorming te stimuleren. Aanvragen voor de call kunnen tot en met 4 juni 2019 worden ingediend.

De call sluit aan op de Digital Society Research Agenda van de VSNU. Het gaat specifiek om de thema’s ‘Citizenship & democracy’ en ‘Digital Cities & Communities’. De programmalijnen ‘Responsible Data Science’ en ‘Safety&Security’ van deze VSNU-agenda maken als dwarsdoorsnijdende lijnen onderdeel uit van de onderzoeksprojecten. Het verbindende element tussen de verschillende thema’s is het menselijk handelen en de manier waarop bij dit handelen digitalisering en de toegang tot het digitaal domein een rol kan spelen om een Digital Divide met ongewenste sociale en culturele aspecten te voorkomen. Hoe kunnen we de digitale burger zo goed mogelijk toerusten voor participatie in het digitaal domein? En omgekeerd is het de vraag welke onderliggende ICT - technologieën ontwikkeld moeten worden om digitalisering in deze domeinen positief en met de mens-centraal te kunnen richten? Het budget voor deze call bedraagt € 3 miljoen. De financiële bijdrage ligt tussen de € 250.000 en € 500.000.

 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via dit formulier. Deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht. Dit kan tot en met 24 april 2019.

Terug naar overzicht