Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

GO faciliteit voor energietransitieprojecten verlengd

De Garantie ondernemingsfinanciering energietransitie financieringsfaciliteit (GO ETFF) vormt een aparte module naast de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling). GO ETFF is gericht op energietransitie projecten die transparant, haalbaar, voldoende robuust zijn en onderbouwd met een solide business case. In 2018 is besloten dat GO-ETFF zal worden afgeschaft. De doelen (investeringen in transitie-opgaven mogelijk te maken) kunnen ook via de investeringstak van Invest-NL worden bereikt.

Omdat werd verwacht dat dit per 1 april 2019 al mogelijk zou zijn, is de sluitingsdatum voor GO-ETFF vastgesteld op 31 maart. Om marktpartijen genoeg tijd te geven om in te spelen op het uitfaseren en afschaffen van GO-ETFF en om een goed alternatief op te zetten bij Invest-NL, zal de module in beginsel van kracht blijven tot de huidige vervaltermijn van uiterlijk 1 juli 2020, en is besloten om de indieningstermijn te verlengen met drie maanden. Aanvragen kunnen nu worden ingediend tot en met 30 juni.

 

De lening kan worden verstrekt aan een ondernemer of aan een samenwerkingsverband van ondernemers. Een onderneming kan met de GO ETFF regeling minimaal € 750.000 en maximaal € 25 miljoen lenen. Het krediet wordt verstrekt in de vorm van een achtergestelde lening.

Terug naar overzicht