Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
29

Definitieve correcties voor SDE+ 2018 vastgesteld

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft de Regeling vaststelling definitieve correcties duurzame energieproductie 2018 gepubliceerd. De jaarlijks vast te stellen correctiebedragen zijn van belang voor de berekening van de jaarlijkse subsidiebedragen voor de verschillende categorieën productie-installaties.

De opzet van de regeling is identiek aan de opzet van de regeling vaststelling definitieve correcties duurzame energieproducties 2017. Dit houdt in dat de correctiebedragen per energiedrager (elektriciteit, gas en warmte / gecombineerde opwekking elektriciteit en warmte) van de SDE+ opstellingen is weergegeven. De correctiebedragen staan per jaargang van openstelling van de SDE en de SDE+ in een tabel. 

 

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wordt met ingang van 2020 verbreed. De regeling zal zich gaan richten op CO2-reductie en zich niet meer beperken tot duurzame energieproductie. Doel van de SDE++ is om op een kosteneffectieve manier bij te dragen aan het bereiken van een emissiereductie van 49% in 2030. Net zoals in de huidige SDE+, zal de SDE++ technieken stimuleren door de onrendabele top te vergoeden. Het verschil is dat technieken in het vervolg concurreren op basis van ‘vermeden CO2’ (en andere broeikasgassen) in plaats van ‘opgewekte duurzame energie’. 

Terug naar overzicht