Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
29

Eerste oproep voor EU-partnerschap AGROECOLOGY

De oproep is bedoeld voor onderzoeks- en innovatieprojecten die zich richten op een transitie naar agro-ecologie in de context van zowel conventionele als biologische landbouwsystemen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs, publieke onderzoeksinstellingen, profit- en non-profitorganisaties, consumenten/burgers, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en particuliere bedrijven, met inachtneming van de nationale/regionale criteria van de financierende partijen.

Onderzoeksconsortia dienen te bestaan uit minimaal drie partners die financiering aanvragen uit minimaal drie verschillende deelnemende landen. Er is geen maximum aantal partners of landen. De volgende landen nemen deel aan de oproep: België, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije.

Er is een budget van circa € 31,5 miljoen beschikbaar. De financiering van transnationale projecten zal gebaseerd zijn op een virtuele gemeenschappelijke pot. Dit wil zeggen dat aanvragers van projecten die voor financiering worden geselecteerd, de subsidie rechtstreeks zullen ontvangen van hun corresponderende nationale/regionale financieringspartij.

Het aanvraagproces bestaat uit twee fasen. De deadline voor het indienen van pre-proposals is 26 april 2024. Volledige aanvragen kunnen vervolgens tot en met 19 september 2024 worden ingediend.

Webinar
Op 5 maart 2024 is er van 10:00 tot 13:00 uur een webinar over de oproep. Registreren voor het webinar kan via deze link: https://ptj-fzj.webex.com/weblink/register/rb3bcdab3173fb57eb1e33d72be25ce4e

Terug naar overzicht