Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

VSBfonds vereenvoudigt aanvraagformulier per half februari

Het VSBfonds kondigt aan dat zij haar online aanvraagformulier gaat vereenvoudigen. Uit klanttevredenheidsonderzoek van het fonds is gebleken dat het aanvragers van mening waren dat het indienen van een aanvraag veel moeite vergt. Het fonds verwacht dat het aangepaste formulier per 16 februari a.s. beschikbaar is. In de nieuwe opzet bestaat het beantwoorden van vragen uit twee fases.

In de eerste fase van de nieuwe opzet worden een beperkt aantal kernvragen voorgelegd en kunnen bijlagen worden toegevoegd. De informatie die aanvragers toezenden is voldoende om te beoordelen of de aanvraag aansluit bij de criteria en beleidskeuzes van het VSBfonds. Als de aanvraag hier niet aan voldoet, ontvangt de aanvrager een afwijzing. Als de aanvraag wel aansluit bij het donatiebeleid, dan verzoekt het fonds bij het plan of project passende aanvullende vragen in te vullen en extra documenten te sturen. Zodra de antwoorden op de aanvullende vragen zijn ontvangen, beoordelen de adviseurs van het fonds de aanvraag inhoudelijk en financieel.

Het doel van het VSBfonds is om bij te dragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door projecten te ondersteunen met financiële bijdragen, kennis en netwerken. Hierbij beoogt zij de individuele ontwikkeling van mensen en hun betrokkenheid bij de samenleving te vergroten. Het fonds hanteert specifiek beleid voor haar drie aandachtsgebieden: 'Mens & Maatschappij', 'Kunst & Cultuur' en 'Beurzen'. Het VSBfonds heeft de beschikking over een jaarlijks donatiebudget van € 26 miljoen:

Voor Kunst & Cultuur heeft het VSBfonds een jaarlijks donatiebudget van € 16 miljoen. Hiervan is € 6 miljoen voor projecten met een lokale of regionale uitstraling;
Voor Mens & Maatschappij is € 9 miljoen per jaar gereserveerd. Hiervan is € 3 miljoen voor regionale projecten en € 6 miljoen voor grote Mens & Maatschappij-donaties.
Voor het Beurzenprogramma is een jaarbudget van € 1 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht