Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

Ondersteuningsregeling 'Veilig Werken in de Zorg' alleen nog open voor jeugdzorg en UMC's

Vanaf 15 januari tot en met 22 januari jl. was er sprake van een voorrangsregeling voor zorginstellingen, die niet eerder gebruik hebben kunnen maken van de Ondersteuningsregeling ‘Veilig Werken in de Zorg’. Het aantal aanvragen overtrof wederom de verwachtingen, waardoor al snel duidelijk werd dat de meeste branches overtekend zouden raken. Inmiddels is het duidelijk dat de branches VVT, GHZ, Algemene Ziekenhuizen en GGZ volledig overtekend zijn. Het is voor deze branches dus niet meer mogelijk om een aanvraag voor 2015 in te dienen. Dat betekent dat op dit moment alleen nog aanvragen kunnen worden ingediend voor de branche jeugdzorg (JZ) en de universitaire medische centra (UMC's).

Het doel van de ondersteuningsregeling is het bevorderen van de implementatie van integraal beleid tegen agressie, in de praktijk van individuele zorginstellingen. In 2012 was voor deze regeling een budget van € 1 miljoen beschikbaar. In de jaren 2013, 2014 en 2015 is de hoogte van het jaarlijkse budget € 2 miljoen. De ondersteuning bedraagt maximaal € 10.000 per aanvraag. De ondersteuning bestaat uit financiering van kosten van externe uitvoerder(s), die gemaakt worden voor activiteiten bij de aanvrager, de individuele zorgzorginstelling.

De tranche van 2015 is de laatste tranche van de regeling. Indien na verantwoording van vorige tranches nog extra middelen beschikbaar komen, zullen zorgorganisaties die nu net buiten de boot zijn gevallen worden benaderd om alsnog hun project doorgang te laten vinden.

Terug naar overzicht