Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

Officiele lancering sectorplan architecten

Met het sectorplan voor de architectenbranche wordt € 800.000 geïnvesteerd om competenties van architecten te versterken en banen te creëren. SFA (Stichting Fonds Architectenbureaus) coördineert de uitvoering van het plan. SFA heeft een speciale webpagina geopend, waarop de komende weken alle informatie over het sectorplan wordt geplaatst. Dit betreft de inhoudelijke informatie inclusief kosten en subsidiemogelijkheden, spelregels en aanmeldgegevens voor de diverse opleidingen en workshops. Zie hier de speciale pagina.
Het sectorplan voor de architectenbranche richt zich op vier belangrijke kennis- en competentiegebieden om mensen in de branche aan het werk te houden en te krijgen:

Opdoen van beroepservaring voor pas afgestudeerden, per 2015 wettelijk verplicht voor architecten;
Werken met een Bouwwerk Informatie Model (BIM);
Certificering voor private kwaliteitsborging;
Het bevorderen van intern ondernemerschap.

Het sectorplan is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de sociale partners in de architectenbranche (BNA, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie) en de stichtingen PEP (Professional Experience Program) en PAO (Postacademisch Onderwijs). Daarmee hebben ze gebruik gemaakt van de mogelijkheid die het kabinet, naar aanleiding van het Sociaal Akkoord uit 2013, aan sociale partners in de diverse sectoren biedt om een sectorplan op te stellen en aanspraak te maken op subsidiegelden.

Terug naar overzicht