Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

NPO opent nieuwe ronde voor gebruik data over kwetsbare ouderen (€ 50.000)

Bij het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) kunnen jonge onderzoekers tot en met 26 maart 2015 aanvragen indienen voor een oproep om het gebruik van gegevens uit de TOPICS-MDS database te stimuleren. In deze database staan veel waardevolle gegevens uit NPO-projecten over de gezondheid en welzijn van kwetsbare ouderen en over mantelzorgers. TOPICS-MDS staat voor The Older Persons and Informal Caregivers Survey - Minimum Data Set. In totaal is er een budget van € 250.000 beschikbaar.

De Data Set bestaat uit een lijst met vragen, samengesteld bij de start van het NPO, en een database waarin verzamelde gegevens samengevoegd zijn. Momenteel staan er in de database MDS-gegevens van meer dan 38.000 ouderen en bijna 4.000 mantelzorgers, verzameld door de NPO-projecten.

Jonge onderzoekers kunnen een onderzoeksvoorstel indienen waarbij gebruik gemaakt wordt van de TOPICS-MDS database. Het betreft individuele, kortdurende onderzoeksprojecten van drie tot zes maanden. Deze call biedt daarmee kansen voor de onderzoekers die aan het begin staan van hun wetenschappelijke carrière. De financiële bijdrage is € 30.000 voor drie maanden en € 50.000 voor zes maanden.

Meer informatie over de database is ook te vinden op de website van de MDS.

Terug naar overzicht