Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

Noord-Holland wijzigt subsidieregelingen voor Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen (HIRB)

Noord-Holland heeft gewijzigde versies van de Uitvoeringsregeling Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen 2014 en de Uitvoeringsregeling subsidie Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen overaanbod 2014 gepubliceerd. Daarnaast zijn er voor beide regelingen nieuwe subsidieplafonds vastgesteld.

Bij beide regelingen zijn de definities aangepast. Ook zijn er nieuwe indientermijnen vastgesteld. Aanvragen kunnen in beide gevallen worden ingediend van 25 maart tot en met 29 april 2015.

Bij de Uitvoeringsregeling Herstructurering en intelligent ruimtegebruik zijn de subsidiabele kosten voor fysieke maatregelen gewijzigd.
De ingediende aanvragen worden nog steeds op een prioriteitenlijst gerangschikt. Aan deze lijst is een extra criterium toegevoegd: de procentuele bijdrage van de gemeente aan het project. Het nieuwe onderdeel heeft een wegingsfactor van 1,0.
Het subsidieplafond voor 2015 bedraagt € 3.225.000 voor Fysieke Maatregelen en € 250.000 voor Procesmaatregelen.

Bij de subsidie voor Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen overaanbod 2014 is het voortaan ook mogelijk, een vergoeding aan te vragen voor het uitvoeren van onderzoek naar transformatie van beoogde bedrijventerreinen. Voorheen kon er uitsluitend subsidie worden aangevraagd voor onderzoek naar bestaande of nieuwe bedrijventerreinen. Het nieuwe subsidieplafond is vastgesteld op € 150.000.

Terug naar overzicht