Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

Nederlands mkb scoort goed in nieuwe Europese subsidieronde

In de nieuwste subsidieronde van het Europese Horizon 2020-programma heeft Nederland goed gescoord. Er is ruim €13 miljoen toegekend aan Nederlandse projecten. Hiermee staat Nederland op de derde plaats, alleen Groot-Brittannië en Frankrijk ontvangen een hoger bedrag. Ook procentueel scoort Nederland goed. Van de 37 ingediende aanvragen zijn er zeven gehonoreerd.

Met een slagingspercentage van bijna 15% scoort Nederland ook hoog in bij de fase-1-aanvragen. Er is dertien keer een kleinere subsidie voor haalbaarheidsonderzoek aan Nederlandse initiatieven toegekend.

Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Horizon 2020 is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7) en loopt van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2020. Het programma is bestemd voor kennisinstellingen, bedrijven en individuele wetenschappelijke onderzoekers. Het biedt de mogelijkheid tot de financiering van een innovatief project, het aantrekken of behouden van onderzoekers, het versterken van uw internationale netwerk en het opdoen van nieuwe kennis en expertise. Het SME-loket beschikt voor deze periode over een budget van € 3 miljard. De eerstvolgende call voor de aanvraag van het mkb-instrument (SME) sluit op 18 maart 2015.

Terug naar overzicht