Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

Limburg publiceert nieuwe subsidieregeling voor groenblauwe diensten

De provincie Limburg heeft de Subsidieregeling groenblauwe diensten 2015 vastgesteld. Het is de opvolger van de Subsidieverordening groenblauwe diensten 2014. Voor de nieuwe subsidieregeling wordt voor de verlening van beschikkingen provinciale subsidieregeling agrarisch natuurbeheer (PSAN-contracten) die in de periode 30 november 2011 tot en met 30 november 2015 een subsidieplafond van € 350.000 vastgesteld.

Het subsidieplafond is exclusief 20% overhead. De Subsidieregeling groenblauwe diensten 2015 heeft een looptijd van 1 februari tot en met 31 december 2015. De Subsidieverordening groenblauwe diensten 2014 komt met ingang van 1 februari 2015 te vervallen.

De voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten zijn als bijlage 2 bij de regeling opgenomen. Zie voor meer informatie het Provinciaal blad.
Groene en blauwe diensten zijn activiteiten die worden ondernomen door particuliere grondeigenaren en grondgebruikers, veelal agrariërs. Deze activiteiten zijn vrijwillig, dus niet wettelijk verplicht. Met behulp van groenblauwe diensten wordt gewerkt aan de verfraaiing van het landschap, met meer ecologie, meer behoud van cultuurhistorie en meer belevingswaarden van het agrarische en natuurlijke buitengebied.

Terug naar overzicht