Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
29

Kamerbrief over de toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs

Staatssecretaris Wiebes van Financiën geeft in deze brief zijn reactie op de uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 16 december 2014, waarin het Gerechtshof heeft beslist dat ook niet-diplomagerichte opleidingen (deelkwalificaties) in aanmerking komen voor de toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs (WVA).

De Staatssecretaris laat weten dat hij tegen deze uitspraak in cassatie zal gaan. De gronden waarop worden de komende periode geformuleerd. Het cassatieberoep wordt ingesteld voor 29 januari 2015. Er zijn ondernemers die een correctie, boete of navordering hebben gekregen omdat zij niet-diplomagerichte opleidingen opvoerden voor de Wet vermindering afdracht loonbelasting. Er is op dit moment geen informatie voorhanden hoeveel bedrijven dit betreft.

Mocht uit het arrest van de Hoge Raad blijken dat een naheffingsaanslag tot een te hoog bedrag is opgelegd, dan zal in overeenstemming met onderdeel 21 van het Besluit Fiscaal Bestuursrecht op verzoek vermindering van de belastingaanslag plaatsvinden indien deze op de datum van het arrest nog niet onherroepelijk vaststond. Klik hier voor inzage in de kamerbrief.

Terug naar overzicht