Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
28

Steun voor verduurzaming van de Groningse landbouw

Met deze openstelling wil de provincie Groningse landbouwers stimuleren om te investeren in het verduurzamen van hun bedrijf. De openstelling is vooral bedoeld om de aanschaf van moderne installaties en machines te stimuleren, waarmee de landbouwers hun bedrijf kunnen verduurzamen.

Subsidie kan worden aangevraagd door landbouwers of samenwerkingsverbanden van landbouwers. Subsidie kan worden aangevraagd voor productieve investeringen genoemd in Bijlage 1 bij het openstellingbesluit en voor de daarin genoemde subsidiabele activiteiten.

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten dan wel 55% van de subsidiabele kosten (bij het onderdeel Jonge Boeren regeling) en kan variëren van minimaal € 40.000 tot maximaal € 125.000.

Aanvragen kunnen van 22 januari 2024 tot en met 12 februari 2024 via het SNN-webportaal worden ingediend bij de provincie Groningen. Aanvragen worden gerangschikt op basis van diverse criteria, waarna subsidie wordt verdeeld op volgorde van rangschikking. In totaal is € 2 miljoen te verdelen, waarvan € 1 miljoen voor alle landbouwers en € 1 miljoen voor jonge landbouwers.

Terug naar overzicht