Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
28

Waterschap Rijn en IJssel: nieuwe regeling voor activiteiten derden

Waterschap Rijn en IJssel heeft de Verordening subsidiëring activiteiten van derden waterschap Rijn en IJssel 2020 (SADRIJ) gepubliceerd.

Op basis van deze nieuwe Verordening – die de Verordening subsidiëring activiteiten van derden waterschap Rijn en IJssel 2001 (SADWRIJ) opvolgt – kan waterschap Rijn en IJssel subsidie verstrekken voor door derden uitgevoerde activiteiten die verband houden met het beleid en de taakstelling van het waterschap. Ten opzichte van haar voorganger zijn, op basis van praktijkervaringen, de criteria voor subsidieverlening aangepast zodat het waterschap flexibeler in kan spelen op de diversiteit van ingediende aanvragen.

Waterschap Rijn en IJssel is actief in de gemeenten Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Deventer, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Haaksbergen, Hof van Twente, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Rheden, Rijssen-Holten, Rozendaal, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen.

Subsidie kan worden aangevraagd door natuurlijke personen en rechtspersonen. Aanvragers met een op het maken van winst gerichte doelstelling komen niet voor subsidie in aanmerking. Subsidie kan worden aangevraagd voor activiteiten die plaatsvinden binnen het beheergebied van het waterschap en in voldoende mate verband houden met het beleid en de taakstelling van het waterschap. Daaronder kunnen in ieder geval worden verstaan:

  • activiteiten die zijn gericht op bewustwording en mentaliteitsverandering ten aanzien van het watersysteembeheer, de (water)milieuproblematiek, het beheer van waterkeringen en/of vaarwegen;
  • activiteiten die milieuvriendelijk gedrag stimuleren of van belang zijn voor herstel, behoud en/of bescherming van het (water)milieu en van waardevolle elementen nabij dijken;
  • activiteiten die het maatschappelijk draagvlak voor het waterschap vergroten.


De hoogte van de subsidie wordt per geval bepaald. Bij het bepalen van de hoogte van de subsidie wordt ook meegenomen hoe de subsidie zich verhoudt tot eventuele cofinanciering.

Aanvragen kunnen tot minimaal acht weken voordat met de uitvoering van de activiteiten een begin wordt gemaakt, worden ingediend bij waterschap Rijn en IJssel.

Terug naar overzicht