Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
28

Subsidieregeling veelbelovende zorg sneller bij de patiënt gewijzigd

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de Subsidieregeling veelbelovende zorg sneller bij de patiënt (VZSBP) gewijzigd.

De regeling wordt jaarlijks geëvalueerd en indien nodig gewijzigd. De nu aangebrachte wijzigingen hebben tot doel om de kwaliteit van de projectideeën en de uitgewerkte aanvragen te verhogen door de eisen daarvoor te verduidelijken.

De beoordeling van de adviescommissie komt bij de projectideeën meer te liggen op veiligheid, werkzaamheid en relevantie. Bij de uitgewerkte aanvraag komt het accent meer te liggen op kwaliteit. Daarnaast worden enkele procedurele aspecten rond de indiening en de beoordeling vastgelegd. Ook worden enkele technische aanpassingen aangebracht.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het versnellen van de toegang van de patiënt tot potentieel veelbelovende zorg via opname in het basispakket. In aanmerking voor subsidie komen zorgaanbieders.

Subsidie kan worden verstrekt voor de kosten van activiteiten in het kader van onderzoek naar de effectiviteit en kosteneffectiviteit van interventie-indicatiecombinaties die nog niet voldoen aan de stand van de wetenschap en praktijk. Bij het onderzoek dienen bij voorkeur meerdere onderzoekscentra/zorgaanbieders betrokken te zijn, verspreid over het land.

Terug naar overzicht