Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
28

Overijssel steunt totstandkoming lokale convenanten cultuuronderwijs

De provincie Overijssel heeft de Subsidieregeling voucherregeling lokale convenanten cultuuronderwijs (USOVVLCC) gepubliceerd.

Met de nieuwe regeling wil de provincie de totstandkoming van lokale convenanten op het gebied van cultuuronderwijs faciliteren en stimuleren.

Een lokaal convenant cultuuronderwijs betreft een lokaal convenant ondertekend door diverse partijen waarin blijk wordt gegeven van meerjarige inhoudelijke en financiële afspraken, een structurele samenwerkingsstructuur, afstemming en agendering met als doel de borging van cultuuronderwijs in het primair onderwijs.

Subsidie kan worden aangevraagd door Overijsselse gemeenten die het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel 2019-2026 (BKCO) hebben ondertekend. Het BKCO is een document met daarin ambities op het gebied van cultuuronderwijs, dat ondertekend is of ondertekend wordt door provincie, gemeenten en scholen in het primair onderwijs.

Subsidie kan worden verstrekt voor het proces gericht op de totstandkoming van een lokaal convenant cultuuronderwijs. De subsidie bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 7500 per aanvraag.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst. Voor 2020 is € 60.000 te verdelen.

Terug naar overzicht