Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
28

OCW past diverse subsidieregelingen voor het voortgezet onderwijs aan

Het ministerie van OCW heeft een aantal bekostigings- en subsidieregelingen voor het voortgezet onderwijs aangepast.

Het gaat hierbij om kleine technische aanpassingen die primair betrekking hebben op de actualisatie van jaartallen, budgetten en bekostigingsbedragen.

Zo is de Regeling leerplusarrangement vo (LEERPLUSARR) geactualiseerd voor het kalenderjaar 2020. De peildata voor 2020 zijn, net als in 2019, de leerlingentellingen van 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018. Deze peildata veranderen iedere twee jaar. Het kalenderjaar 2020 wordt het tweede jaar van de tweejarige cyclus. Het bedrag per leerling voor het kalenderjaar 2020 wordt verhoogd naar € 736 als gevolg van de kabinetsbijdrage voor loonontwikkeling. Voor 2020 is een budget van € 49.353.000 beschikbaar.

Voor de Regeling subsidie korte scholingstrajecten vo (KORSCHOT) is het subsidieplafond voor 2020 bekendgemaakt. Het gaat om een bedrag van € 2,4 miljoen. Daarnaast wordt een wijziging doorgevoerd met betrekking tot de termijn van indienen van een aanvraag. Omdat blijkt dat leraren de factuur voor een scholingstraject soms pas laat krijgen, wordt de indientermijn gesteld op acht weken na factuurdatum. Om leraren die in voorgaande jaren om dezelfde reden een afwijzing hebben gekregen niet te benadelen, en omdat de wijziging verder alleen een begunstigende werking heeft, werkt de wijziging terug tot en met 1 september 2017.

Terug naar overzicht