Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
28

Nieuwe oproep Erasmus+: Samenwerking met maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en opleiding en jongeren

De Europese Unie heeft een nieuwe Erasmus+ oproep geplaatst. Het betreft Samenwerking met maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en opleiding en jongeren (EACEA/31/2014). Er kan financiële ondersteuning worden aangevraagd voor Samenwerking met maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en opleiding (perceel 1) of jongeren (perceel 2). Er is voor beide percelen samen totaal € 6,3 miljoen begrotingsgeld uitgetrokken. Aanvragen moeten uiterlijk op 17 december 2014 zijn ingezonden. De algemene doelstellingen van de oproep zijn:

het vergroten van het bewustzijn onder belanghebbenden van Europese beleidsagenda's op het gebied van onderwijs, opleiding en jongeren, met name Europa 2020, Onderwijs en opleiding 2020, specifieke beleidsagenda's zoals het proces van Bologna of het proces van Brugge/Kopenhagen en de EU-strategie voor jongeren;
het stimuleren van de betrokkenheid van belanghebbenden bij en hun samenwerking met overheden voor de uitvoering van beleid en hervormingen op de gebieden onderwijs, opleiding en jongeren;
het bevorderen van de participatie van belanghebbenden op het gebied van onderwijs, opleiding en jongeren;
het  bevorderen van de betrokkenheid van belanghebbenden om de acties en resultaten van het programma en goede praktijken onder hun leden en daarbuiten te verspreiden.

Voor Samenwerking met maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en opleiding is in totaal € 2,5 miljoen uitgetrokken.
De subsidie voor bedraagt maximaal € 125.000 voor Europese niet-gouvernementele organisaties (categorie 1) en € 200.000 voor EU-brede netwerken (categorie 2).

Voor Samenwerking met maatschappelijke organisaties op het gebied van jongeren is in totaal € 3,8 miljoen uitgetrokken. De subsidie voor zowel Europese niet-gouvernementele organisaties (categorie 1) als EU-brede netwerken (categorie 2) bedraagt maximaal € 50.000 voor aanvragen voor kaderpartnerschapsovereenkomsten en € 35.000 voor aanvragen voor jaarlijkse exploitatiesubsidies.

Voor meer informatie over deelname en voorwaarden, klik hier.

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Aan de basis staat de gedachte dat investeringen in onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om mensen - ongeacht hun leeftijd of achtergrond - de kans te geven zich voortdurend te ontwikkelen oftewel: een leven lang te leren. Erasmus+ bestaat uit drie kernacties (Key Actions, KA): Individuele mobiliteit, Institutionele samenwerking en Beleidsontwikkeling.

Terug naar overzicht