Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
28

Nieuwe deadlines aanvraagronden regelingen opdrachtgeverschap Mondriaan Fonds

28 november a.s. is de eerstvolgende deadline voor instellingen en andere opdrachtgevers om een aanvraag in te dienen voor bijzondere samenwerkingen en projecten met beeldend kunstenaars. Bij het Mondriaan Fonds kunnen aanvragen worden ingediend voor de Bijdrage Opdrachtgeverschap en de Werkbijdragen Jong Talent+Opdrachtgever en Bewezen Talent+Opdrachtgever. Voor deze drie regelingen zijn ook de deadlines voor 2015 vastgesteld: 27 februari, 15 mei, 4 september en 6 november.

Een Bijdrage Opdrachtgeverschap is bedoeld voor publiek-private opdrachtgevers die openbaar toegankelijke beeldende kunstprojecten willen realiseren. De plannen kunnen gericht zijn op projecten met een blijvend karakter, die eventueel door de opdrachtgever worden aangekocht, maar ook op meer tijdelijke projecten.

Een opdrachtgever die voor minimaal 12 maanden een samenwerking wil aangaan met een startende kunstenaar kan een aanvraag doen voor een Werkbijdrage Jong Talent+Opdrachtgever. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de productie van nieuw werk, waarbij de opdrachtgever de intentie heeft het werk aan te kopen en/of het werk van de kunstenaar intensief te volgen en onder de aandacht van het publiek te brengen.

Voor een samenwerking met een kunstenaar die minimaal 6 jaar professioneel werkzaam is, kan een Werkbijdrage Bewezen Talent+Opdrachtgever worden aangevraagd. Net als een Werkbijdrage Jong Talent+Opdrachtgever kan de bijdrage worden gebruikt voor de productie van nieuw werk, waarbij de opdrachtgever de intentie heeft het werk aan te kopen en/of het werk van de kunstenaar intensief te volgen en onder de aandacht van het publiek te brengen. De samenwerking duurt tenminste 24 maanden.

Terug naar overzicht