Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
28

Nieuwe deadline voor subsidieregeling herinnering slavernijverleden

Het Mondriaan Fonds stelt jaarlijks een bijdrage beschikbaar voor de herdenking van het slavernijverleden. Culturele instellingen in Nederland, die de viering van deze herdenking willen organiseren, kunnen een aanvraag indienen voor deze bijdrage. De eerstvolgende deadline is 13 februari 2015. Per jaar is een maximaal bedrag van € 50.000 beschikbaar, waarbij geldt, dat de maximale bijdrage van het Mondriaan Fonds 40% van de projectkosten is. Jaarlijks wordt in principe 1 voorstel geselecteerd.

De landelijke herdenking van de afschaffing van de slavernij in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen vindt jaarlijks op 1 juli plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Doel is het vergroten van het draagvlak voor de herdenking, waarbij een relatie wordt gelegd tussen verleden en heden, zodat een brug wordt geslagen tussen kunst, cultureel erfgoed en de burger. Er wordt waarde gehecht aan samenwerking tussen culturele instellingen onderling, kunstenaars en andere maatschappelijke partijen.
De minimale begroting van het project moet hoger zijn dan € 25.000. Als de aanvrager door crowdfunding, bijvoorbeeld via http://voordekunst.nl/, een eigen bijdrage heeft verworven, weegt dit positief mee in de beoordeling.

Terug naar overzicht