Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
28

Jongerenvoucher blijkt succes in Friesland

332 Friese jongeren zijn het afgelopen jaar uit een uitkeringssituatie aan het werk geholpen met de jongerenvoucher. Dit is een tegemoetkoming van € 2.500 in salariskosten voor de werkgever, die de jongere tenminste een halfjaarcontract biedt. Dit staat in schril contrast met 2013, toen de voucher door enkele tientallen ondernemers werd gebruikt. Tot en met 31 december 2014 kunnen werkgevers nog van de vouchers gebruikmaken. Ook is een tegemoetkoming van € 750 mogelijk in de scholingskosten.

Voor de vouchers komen jongeren in aanmerking die ouder zijn dan 17 jaar, maar jonger dan 28 jaar. Ze moeten woonachtig zijn in de provincie Friesland en bij het UWV ingeschreven staan als werkzoekende. Per werkgever kan voor maximaal 5 jongeren een jongeren- en/of scholingsvoucher worden aangevraagd. In 2015 zal er overigens opnieuw een loonkostensubsidie of jongerenvoucher beschikbaar zijn.

Begin volgend jaar wordt bekeken of de jongerenvoucher ook heeft geleid tot een vast contract. Eind vorige maand telde Friesland circa 3.000 jongeren met een bijstands- of WW-uitkering. Begin dit jaar waren dat er nog meer dan 4.000.

Terug naar overzicht