Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
28

Noord-Holland wil meer vermogen voor Participatiefonds Duurzame Economie

De provincie Noord-Holland heeft in 2014 het revolverende Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) opgericht voor de verwezenlijking van de ambities op het gebied van duurzame energie.

Provinciale Staten (PS) hebben daarvoor een fondsvermogen van maximaal € 85 miljoen beschikbaar gesteld. Op dit moment bedraagt het fondsvermogen € 66 miljoen en heeft het fonds in totaal € 40,3 miljoen geïnvesteerd in 22 initiatieven.

Het fonds verwacht op korte termijn voor € 15 miljoen tot € 20 miljoen aan vervolginvesteringen te moeten doen. Daarnaast verwacht het fonds € 16,1 miljoen aan nieuwe investeringen te kunnen doen op basis van de duurzame initiatieven waarmee men al in gesprek is.

Omdat het huidige fondsvermogen van € 66 miljoen ontoereikend is voor de vervolginvesteringen en de nieuwe investeringen, vragen Gedeputeerde Staten (GS) nu aan PS om de laatste tranche van € 19 miljoen aan het fonds beschikbaar te stellen.

Tevens stellen GS voor om de scope van het fonds zodanig te wijzigen dat investeringen in houtige biomassa worden beperkt. Dit als uitwerking van een eerdere toezegging aan PS.

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Gedeputeerde_Staten/Gedeputeerde_Staten/GS_besluitenlijst/2019/GS_besluitenlijst_van_27_augustus_2019.org

Terug naar overzicht