Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
28

NWO publiceert oproep NGinfra Responsive Futures

NWO heeft de oproep 'NGinfra Responsive Futures: Modelling and Governance for Infrastructures in Transition' gepubliceerd.

Doel van deze al eerder aangekondigde oproep is het financieren van interdisciplinair onderzoek dat inzichten genereert voor het ontwikkelen van een ‘multi-infrastructuursysteem’.

Een ‘multi-infrastructuursysteem vormt een cruciaal beginpunt voor een 'system of systems’ aanpak waarin alle infrasystemen en de onderlinge afhankelijkheden inzichtelijk zijn. Een multi-infrastructuursysteem moet in staat zijn om een dynamisch besluitvormingsproces te faciliteren, waarin de belangen van diverse partijen vertegenwoordigd zijn. Zo’n systeem werkt grensoverschrijdend en overstijgt en verenigt verschillende bestuursniveaus. Onderzoek naar de ontwikkeling van deze silo-overstijgende systemen sluit nauw aan bij actuele maatschappelijke transities en vereist multidisciplinair onderzoek.

Hoogleraren, universitair (hoofd)docenten en andere onderzoekers met een vergelijkbare aanstelling kunnen namens een consortium met minimaal drie NGinfra partners een aanvraag indienen als zij: in dienst zijn (een bezoldigde aanstelling hebben) bij één van onderstaande organisaties:

  • Universiteiten gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden;
  • Universitair medische centra;
  • KNAW- en NWO-instituten;
  • het Nederlands Kanker Instituut;
  • het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen;
  • de DUBBLE-bundellijn bij de ESRF te Grenoble;
  • NCB Naturalis Biodiversity Center;
  • Advanced Research Centre for NanoLithography (ARCNL);
  • Prinses Máxima Centrum.

Aanvragers moeten ook een aanstelling hebben voor minimaal de duur van de aanvraagprocedure en de gehele onderzoeksperiode waar financiering voor wordt aangevraagd. Personeel met een nul-uren contract is uitgesloten van aanvragen.

Er is financiering beschikbaar voor twee typen projecten:

  • Type A: afgezien van een hoog niveau van wetenschappelijke kwaliteit en relevantie voor het NGinfra-programma, zouden aanvragen voor dit begrotingstype een bredere focus moeten hebben, in een poging om meer fundamentele vragen te beantwoorden;
  • Type B: afgezien van een hoog niveau van wetenschappelijke kwaliteit en relevantie voor het NGinfra-programma, moeten aanvragen voor dit budgettype een meer (praktisch) gericht onderzoekskarakter hebben en/of gericht zijn op (snelle) toepasbaarheid van resultaten.


Het budget voor de oproep is verdeeld in twee aparte budgetten: € 1 miljoen voor type A en € 2 miljoen voor type B projecten. Met het type A budget kan één project met een maximum van € 1 miljoen worden gefinancierd. Met het type B budget kunnen vier projecten tot een maximum van € 500.000 per project worden gefinancierd. Het minimum aan te vragen budget is in alle gevallen € 100.000.

Aanvragen kunnen tot en met 26 januari 2021, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/sgw/nginfra-responsive-futures-modelling-and-governance-for-infrastructures-in-transition/nginfra-responsive-futures-modelling-and-governance-for-infrastructures-in-transition.html

Terug naar overzicht