Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
28

NWO Open Competitie ENW - M opent op 6 augustus

Vanaf 6 augustus 2020 kan voor de eerste keer een aanvraag worden ingediend voor de 'NWO Open Competitie ENW - M', de nieuwe naam voor de 'NWO Open Competitie ENW - KLEIN'.

ENW-M-financiering is bedoeld voor het uitvoeren van nieuwsgierigheidsgedreven, ongebonden fundamenteel onderzoek van hoge kwaliteit en/of wetenschappelijke urgentie. De ENW-M-financiering biedt onderzoekers de mogelijkheid om originele, innovatieve, risicovolle ideeën uit te werken en wetenschappelijke vernieuwingen tot stand te brengen die de basis kunnen vormen voor de onderzoeksthema’ s van de toekomst. Er zijn drie categorieën ENW-M-financiering:

  • ENW-M-1: één wetenschappelijke positie;
  • ENW-M-2: twee wetenschappelijke posities in samenwerking;
  • ENW-M-invest: investeringen die in onderlinge competitie beoordeeld worden.


Onderzoekers kunnen indienen wanneer zij in dienst zijn bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut én een dienstverband hebben voor in ieder geval de looptijd van het aanvraagproces en het onderzoek waarvoor de financiering wordt aangevraagd (of een speciale garantie van hun universiteit overleggen indien dit niet geval is).

ENW-M-1-financiering bedraagt maximaal € 350.000 en kent één hoofdaanvrager, geen medeaanvrager. De financiering moet ingezet worden voor één wetenschappelijke positie in combinatie met materieel budget, eventuele kleine investeringen en/of niet-wetenschappelijke ondersteuning. ENW-M-2-financiering bedraagt maximaal € 700.000 en kent één hoofdaanvrager en één medeaanvrager met complementaire expertise. De financiering moet ingezet worden voor twee wetenschappelijke posities in combinatie met materieel budget, eventuele kleine investeringen en/of niet-wetenschappelijke ondersteuning.

ENW-M-invest-financiering bedraagt minimaal € 150.000 en maximaal € 500.000 voor financiering van een investering. De instelling moet minimaal 25% bijdragen aan de kosten van de investering.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend tot en met 31 juli 2021.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/open-competitie/open-competitie-enw---m/open-competitie-enw---m.html

Terug naar overzicht