Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
28

NWO opent oproep voor Kennisnetwerkenregeling (PIPP)

NWO heeft een oproep gepubliceerd voor de Kennisnetwerkenregeling (PIPP - Partnerships for Space Instruments & Applications Preparatory Programme).

De regeling is gericht op het bevorderen van de internationale positie van Nederland op het gebied van de ontwikkeling en het gebruik van ruimte-instrumenten door middel van het ondersteunen van kennisnetwerken. NWO Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en Netherlands Space Office (NSO) werken in deze Kennisnetwerkenregeling samen. Voor deze oproep is een bedrag van € 1,32 miljoen beschikbaar.

Het doel van deze call is om, op technologische thema's die relevant (kunnen) zijn voor de ontwikkeling ('upstream') en het gebruik ('downstream') van ruimte-instrumenten, samenwerking tussen Nederlandse kennis- en andere partijen te versterken en te bevorderen, teneinde de in Nederland aanwezige technologische expertise op het gebied van ruimte-instrumenten beter te benutten en bij te dragen aan het behouden en verder uitbouwen van de internationale positie van Nederland op dit gebied.

In aanmerking voor een bijdrage komen wetenschappers of onderzoekers die in dienst zijn (niet-nul aanstelling) bij een universiteit of een door NWO erkend instituut en die een dienstverband (aanstellingsduur) hebben voor ten minste de looptijd van het aanvraagproces en de looptijd van de subsidie die wordt aangevraagd. Andere organisaties of bedrijven kunnen wel deel uitmaken van het kennisnetwerk, maar niet als hoofdaanvrager.

Subsidie wordt verleend voor zowel onderzoeksactiviteiten als netwerkondersteunende activiteiten. De hoogte van de subsidie is maximaal € 660.000 per aanvraag. De totale projectduur is maximaal vijf jaar.

Vooraanmeldingen kunnen tot en met 3 september 2019, 14.00 uur, worden ingediend. De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is 12 december 2019, 14.00 uur.

Voor meer informatie zie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/kennisnetwerkenregeling-pipp/kennisnetwerkenregeling-pipp.html

Terug naar overzicht