Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
28

Gelderland maakt drie nieuwe subsidieregelingen bekend

De provincie Gelderland heeft de Regels ruimte voor Gelderland 2016 (RUIMTEGLD) aangepast. De betreffende regels vormen het kader voor bijna alle door de provincie te verstrekken subsidies.

De meest in het oog springende wijzigingen betreffen hoofdstuk 6 van de Regels ruimte voor Gelderland 2016, oftewel de Regels regionale economie (REECOGLD). Dit hoofdstuk is uitgebreid met de volgende drie nieuwe paragrafen/subsidieregelingen:

  • 6.2 Routenetwerken;
  • 6.3 Routes; en
  • 6.7 Sociale Innovatie.


Enkele andere hoofdstukken van de Regels ruimte voor Gelderland 2016 zijn licht aangepast, terwijl ook nog enkele subsidieplafonds zijn verhoogd. Hieronder een kort overzicht van de drie nieuwe regelingen.

Routenetwerken
Vanuit deze regeling kan subsidie worden verstrekt voor het ontwerpen van een routenetwerk (netwerk voor fietsen, wandelen, mountainbiken, mennen, paardrijden of varen, gevormd door minimaal 20 knooppunten of keuzepunten) of
het aanleggen of verbeteren van een routenetwerk.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 15.000 voor het ontwerpen van een routenetwerk en een maximum van € 200.000 voor het aanleggen of verbeteren van een routenetwerk.

Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 702.250, waarvan € 100.000 voor het ontwerpen van routenetwerken en € 602.250 voor het aanleggen of verbeteren van routenetwerken.

Routes
Met deze regeling kan Gelderland subsidie verstrekken voor het verwijderen van een route (fiets-, wandel-, mountainbike-, ruiter-, men- of vaarroute die nuttige of interessante plaatsen op basis van de aantrekkelijkheid van het landschap met elkaar verbindt) of het opstellen van een businesscase voor een route.

Subsidie voor het verwijderen van een route wordt alleen verstrekt aan gemeenten, Stichting Achterhoek Toerisme, Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen Veluwe en Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland.

Subsidie voor het opstellen van een businesscase wordt alleen verstrekt aan een rechtspersoon die blijkens zijn statuten of akte van oprichting of blijkens zijn feitelijke werkzaamheden mede de ontwikkeling of het onderhoud van routes tot doel heeft.

De subsidie bedraagt € 8000 voor het verwijderen van een route en € 3000 per businesscase. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 125.000, waarvan € 80.000 voor het verwijderen van routes en € 45.000 voor het opstellen van businesscases voor routes.

Sociale Innovatie
Op basis van deze regeling kan subsidie worden verstrekt voor het opstellen en uitvoeren van een sociaal innovatieplan, oftewel een omschrijving van voorgenomen investeringen door middel van opleidingen in sociale innovatie binnen de eigen organisatie.

Subsidie wordt verstrekt aan mkb-ondernemingen met een ondernemingsraad, onderwijsinstellingen met een ondernemingsraad en gemeenten met een ondernemingsraad.

De subsidie voor mkb-ondernemingen en gemeenten bedraagt ten hoogste 100% van de subsidiabele kosten. De subsidie voor onderwijsinstellingen bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten. De subsidie bedraagt minimaal € 50.000 en maximaal € 100.000.

Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 augustus 2019. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 1,3 miljoen, waarvan € 1 miljoen voor mkb-ondernemingen en onderwijsinstellingen, en € 300.000 voor gemeenten.

Terug naar overzicht