Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
28

Zuid-Holland stimuleert terugdringen CO2-emissie op industrieterreinen

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling energie-infrastructuur op industrieterreinen Zuid-Holland (EIZH) gepubliceerd.

Het doel van de al aangekondigde nieuwe regeling is het terugdringen van de CO2-emissie op industrieterreinen, door het ondersteunen van samenwerkende bedrijven die op hun eigen industrieterrein hun energie-infrastructuur willen aanpassen om hun CO2-emissie terug te dringen.

Subsidie kan worden aangevraagd door of voor minimaal twee ondernemingen die op het industrieterrein zijn gevestigd waartussen de energie-infra zal worden aangelegd.

Subsidie kan worden verstrekt voor de aanleg van energie-infrastructuur van niet gereguleerde energie-infra op industrieterreinen. Onder energie-infrastructuur wordt de infrastructuur verstaan voor het transporteren of opslaan van moleculen, warmte of stoom met CO2-reductie als resultaat, niet zijnde de gereguleerde energie-infra voor aardgas of de gangbare elektriciteit.

De subsidie bedraagt ten hoogste 25% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 25.000 en een maximum van € 250.000. Indien de infrastructuur meer dan twee ondernemingen verbindt kan de subsidie echter worden verhoogd tot een maximum van € 375.000.

Aanvragen kunnen van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021 worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Het subsidiebudget van € 500.000 wordt over de aanvragen verdeeld op volgorde van binnenkomst.

Zie ook: https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/mei-2020/provincie-stimuleert-duurzame-energie/

Terug naar overzicht