Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
28

Oproep NWO voor samenwerking tussen Indonesië en Nederland

NWO en het Indonesische ministerie van Onderzoek en Technologie/Nationaal Agentschap voor Onderzoek en Innovatie (RISTEKBRIN) hebben een oproep gepubliceerd in het kader van het onderzoeksprogramma Cooperation Indonesia-The Netherlands.

In het kader van deze oproep nodigen de organisaties consortia van Indonesische en Nederlandse onderzoeksinstellingen en andere partners (zowel publieke als private) uit een aanvraag in te dienen voor gezamenlijke projecten met een focus op regionale planning en duurzame verstedelijking.

NWO en RISTEKBRIN nodigen consortia bestaande uit Indonesische en Nederlandse onderzoekers en praktijkpartners uit om voorstellen in te dienen op regionale planning en duurzame verstedelijking, die ingaan op zowel:

  • manieren van planning en bestuur van verstedelijking, inclusief het managen van de risico's van rampen en klimaatadaptatie; en
  • de ontwikkeling van ecosysteem-gebaseerde mechanismen, tools en technologieën die bijdragen aan duurzame stedelijke planning en verstedelijking.


Het doel van de oproep is het ondersteunen van interdisciplinair onderzoek en innovatieve aanpakken voor het ontwikkelen van toepassingsgerichte oplossingen. De maximale subsidie die door NWO wordt verstrekt bedraagt € 700.000 per project. De maximale looptijd van een project is vier jaar. Er is een budget van € 1,4 miljoen beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia bestaande uit een senior onderzoeker verbonden aan een Nederlandse kennisinstelling (optredend als Nederlandse hoofdaanvrager), een onderzoeker verbonden aan een andere Nederlandse kennisinstelling dan die van de Nederlandse hoofdaanvrager (optredend als medeaanvrager), een senior onderzoeker van een Indonesische kennisinstelling die financiering kan ontvangen van RISTEKBRIN (optredend als Indonesische hoofdaanvrager), minimaal één work package manager van een andere kennisinstelling dan die van de Indonesische hoofdaanvrager, en een maatschappelijke partner uit de private of publieke sector, zoals een bedrijf of ngo.

Aanvragen kunnen tot en met 1 oktober 2020 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/wotro/merian-fund/samenwerking-indonesie/samenwerking-indonesie.html?

Terug naar overzicht