Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
28

Regeling schoolfruit, -groenten en -melk 2019 gepubliceerd

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de Regeling schoolfruit, -groenten en -melk 2019 gepubliceerd. De regeling vormt de nationale uitwerking van het EU-Schoolfruitprogramma (SCHOOLFRUIT).

Meest in het oog springende wijziging ten opzichte van de regeling voor 2018 is dat scholen voor voortgezet speciaal onderwijs vanaf komend schooljaar ook mee kunnen doen.

De regeling bevat de voorwaarden waaronder erkenning kan worden verleend aan leveranciers van groente, fruit en melk, en de voorwaarden waaraan scholen moeten voldoen om te kunnen deelnemen. De regeling geeft de mogelijkheid om gedurende een bepaalde periode gratis groente- en fruitproducten en melk aan kinderen op basisscholen en scholen voor speciaal of voortgezet speciaal onderwijs te verstrekken om op die manier bij te dragen aan het bevorderen van gezonde eetgewoonten.

Leveranciers van groente en fruit die aan de regeling willen deelnemen, kunnen van 14 juni tot en met 5 juli 2019 een aanvraag voor erkenning indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Om als erkende leveranciers in het register te worden opgenomen, moeten zij in staat zijn om producten landelijk te leveren, minimaal 300 scholen te beleveren en akkoord gaan met een forfaitair bedrag aan steun van 23 eurocent per portie.

Leveranciers van melk die aan de regeling willen deelnemen, kunnen van 1 augustus tot en met 6 september 2019 een aanvraag voor erkenning indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Om als erkende leveranciers in het register te worden opgenomen, moeten zij akkoord gaan met een forfaitair bedrag aan steun van 14 eurocent per eenheid.

Scholen die willen meedoen, kunnen zich tijdens de aanmeldperiode van 2 tot en met 13 september 2019 inschrijven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Terug naar overzicht