Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
28

Nieuwe subsidie voor vervolgpilot tweetalig primair onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Subsidieregeling vervolgpilot tweetalig primair onderwijs (VTPO) gepubliceerd.

Het doel van de nieuwe regeling is het verder steunen van basisscholen die met steun uit de voorgaande Subsidieregeling pilot tweetalig primair onderwijs (PITPO) hebben meegedaan aan de pilot tweetalig primair onderwijs (tpo) en nu mee willen doen aan de vervolgpilot tweetalig primair onderwijs. Met behulp van de vervolgpilot wil OCW zicht krijgen op de effecten van de pilot in de bovenbouw van het primair onderwijs.

Binnen de pilot en de vervolgpilot wordt 30% tot 50% van de onderwijstijd in het Engels of Frans of Duits aangeboden. Het doel van de pilot en de vervolgpilot is om de uitvoerbaarheid en de effecten van deze uitbreiding van onderwijstijd in de Engelse, Franse of Duitse taal in beeld te brengen. Op basis hiervan kan worden afgewogen of het wenselijk is om dit voor alle scholen toegankelijk te maken.

Subsidie kan alleen worden aangevraagd door de negentien basisscholen die hebben meegedaan aan de pilot tweetalig primair onderwijs. Subsidie is beschikbaar voor deelname aan de vervolgpilot tweetalig primair onderwijs. Binnen dit experiment moet in de periode van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2023 30% tot 50% van de onderwijstijd in het Engels of Frans of Duits worden gegeven, met een sterke internationale oriëntatie.

De subsidie bedraagt € 10.000 per school per schooljaar en wordt voor maximaal vier jaar verstrekt.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij Nuffic. Aanvragen voor het schooljaar 2019/2020 kunnen worden ingediend van 29 mei tot en met 30 juni 2019. Aanvragen voor de schooljaren 2020/2021, 2021/2022 en 2022/2023 kunnen worden ingediend van 1 januari tot en met 30 juni voorafgaand aan het schooljaar waarop de aanvraag betrekking heeft.

Terug naar overzicht