Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
28

Limburg maakt drie nieuwe subsidieregelingen bekend

Nadere subsidieregels groene schoolpleinen 2022-2023
Het doel van deze regeling is om scholen te stimuleren om de bestaande schoolpleinen te transformeren naar een groen schoolplein, met als afgeleide doelen verbetering van de leefbaarheid, klimaatbestendigheid en vergroting van een participatieve samenleving.

Subsidie kan worden aangevraagd door in de Nederlandse provincie Limburg gevestigde basisscholen, kindcentra of middelbare scholen. Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten gericht op het ontwerpen en realiseren van een groen schoolplein.

De subsidie bedraagt maximaal 75% van de totale subsidiabele kosten van het project en kan variëren van minimaal € 7500 tot maximaal € 20.000 per project.

Aanvragen kunnen van 1 juli 2022 tot en met 1 februari 2023 worden ingediend bij de provincie Limburg. Het te verdelen budget bedraagt € 726.500.

Nadere subsidieregels lokale en regionale musea 2022-2023
Het doel van deze regeling is om lokale en regionale musea in de Nederlandse provincie Limburg de mogelijkheid te geven om in te zetten op de toekomstbestendigheid van hun publieksactiviteiten voor de bezoekers van het museum.

Subsidie kan worden aangevraagd door lokale en regionale musea gevestigd in de Nederlandse provincie Limburg. Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten die de realisatie van een of meerdere toekomstbestendige maatregelen betreffen. Onder een toekomstbestendige maatregel wordt verstaan: structurele vernieuwing van of aan het museum gericht op toekomstbestendigheid van de publieksactiviteiten voor bezoekers (doelgroepen). Onder toekomstbestendig wordt ook het weerbaar maken van de organisatie naar aanleiding van de coronacrisis verstaan.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000 per aanvrager. Subsidies kleiner dan € 1000 worden niet verstrekt.

Aanvragen kunnen van 10 mei 2022 tot en met 31 december 2023 worden ingediend bij de provincie Limburg. Het subsidieplafond bedraagt € 140.000 (€ 70.000 voor Noord- en Midden-Limburg en € 70.000 voor Zuid-Limburg).

Nadere subsidieregels sport en bewegen voor het primair onderwijs en senioren 2022/2023
Met behulp van deze regeling ondersteunt de provincie Limburg projecten die bijdragen aan de bevordering van de sport- en beweegdeelname van jongeren in het primair onderwijs en van senioren.

Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen, en wel voor projecten die:

  • zich richten op jongeren in het primair onderwijs dan wel senioren;
  • de sport- en beweegdeelname van één van de doelgroepen stimuleren en verhogen;
  • onderdeel uitmaken van een Lokaal Sport- of Preventieakkoord of hier op aansluiten;
  • een concreet effect teweegbrengen;
  • aanvullend op de reguliere (eventueel al bestaande) activiteiten respectievelijk lesprogramma van de aanvrager worden uitgevoerd.


Het subsidiepercentage bedraagt maximaal 40% van de totale subsidiabele projectkosten wanneer het project zich richt op de doelgroep jongeren in het primair onderwijs, en maximaal 70% van de totale subsidiabele projectkosten wanneer het project zich richt op de doelgroep senioren. Het subsidiebedrag varieert van minimaal € 1000 tot maximaal € 10.000 per project.

Aanvragen kunnen van 10 mei 2022 tot en met 31 december 2023 worden ingediend bij de provincie Limburg. Het te verdelen budget bedraagt € 888.038 (€ 282.300 voor jongeren in het primair onderwijs en € 605.738 voor senioren).

Terug naar overzicht