Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
28

LEADER Oost-Groningen weer open voor aanvragen

Met beide onder de Regeling POP 3 subsidies provincie Groningen 2014-2022 (POP3GRON) vallende regelingen kan ondersteuning worden verleend aan initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties uit Oost-Groningen ter versterking van de economie, de leefbaarheid en het toerisme. De nationale regeling heeft betrekking op LEADER-projecten die tussen de € 2500 en 25.000 subsidie vragen. De Europese regeling is daarentegen gericht op LEADER-projecten die tussen de € 25.000 en € 100.000 subsidie vragen.

Voor beide regelingen geldt dat subsidie kan worden aangevraagd door publiekrechtelijke rechtspersonen, privaatrechtelijke rechtspersonen en ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid (met name eenmanszaken, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschapen, maatschappen). Ook geldt voor beide regelingen dat subsidie kan worden aangevraagd voor de uitvoering van doelen en resultaten genoemd in hoofdstuk 3.2 van de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) als uitwerking van de volgende thema’s:

  • economische impuls bij achterblijvende minder verstedelijkte regio’s;
  • activiteiten of ontmoetingsplaatsen die de sociale cohesie op het platteland vergroten, zeker daar waar men sterker afhankelijk is van nabuurschap;
  • uitbreiden en verbeteren van de (agro)toeristische infrastructuur.


De subsidie in het kader van de nationale regeling bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 2500 en een maximum van € 25.000. De subsidie vanuit de Europese regeling bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 25.000 en een maximum van € 100.000.

Aanvragen voor beide regelingen kunnen worden ingediend tijdens tenderperiodes die lopen tot en met 18 mei, 31 augustus en 2 november 2022. Subsidie wordt toegekend op basis van rangschikking van de aanvragen aan de hand van diverse criteria. Voor de nationale regeling geldt een subsidieplafond van € 375.000, voor de Europese regeling is dat € 1,5 miljoen.

Terug naar overzicht