Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
28

MIT 2019 voor Flevoland gepubliceerd

Met de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) ondersteunt de provincie Flevoland mkb-ondernemers die een nieuw product, procedé of een nieuwe dienst ontwikkelen die past binnen een drietal thema's van het Topsectorenbeleid. Ondernemers uit de sectoren Agri & Food, Energie & Biobased en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen kunnen vanaf 9 april een aanvraag indienen voor het instrument Haalbaarheidsonderzoek. Later dit jaar wordt de tender voor R&D samenwerkingsprojecten geopend.

Een haalbaarheidsproject bestaat voor tenminste 60% uit haalbaarheidsstudie en ten hoogste 40% uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Het project wordt uitgevoerd ter voorbereiding van de ontwikkeling van een innovatief product. De subsidie voor een MIT-haalbaarheidsstudie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000. Het budget voor MIT-haalbaarheidsprojecten bedraagt € 160.000. Uw kunt uw aanvraag voor een haalbaarheidsproject al in concept klaarzetten op mijn.rvo.nl. Op de website van de provincie vindt u meer informatie over de aanvraagprocedure en de documenten.

 

Wanneer uw project niet aansluit bij de voor Flevoland gekozen sectoren, is er een landelijke vangnetregeling. U dient uw project dan in via het landelijke loket. Wanneer u wilt inloggen bij de Loketwijzer MIT van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft u eHerkenning niveau 1 nodig. U dient dit tijdig aan te vragen.

 

De tender R&D-samenwerkingsprojecten wordt op 11 juni geopend en sluit op 10 september. Er is € 350.000 beschikbaar voor deze tender.

Terug naar overzicht