Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
28

ZonMw opent oproep voor Sportinnovator Vouchers 2024

Het doel van de vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen aan te jagen op één van de volgende thema’s:

  • Meer sporten en sportief bewegen: voor iedereen op elk niveau;
  • Beter presteren in topsport;
  • Sneller verduurzamen van sport en sportaccommodaties.

Er zijn twee soorten vouchers beschikbaar:

  • Sportinnovator netwerkvoucher: voor het versterken van het (regionale) sportinnovatienetwerk;
  • Sportinnovatievoucher: voor de inzet van expertise van een Sportinnovator-centrum voor het beantwoorden van een innovatievraag vanuit de praktijk. De vraag moet betrekking hebben op een van de thema’s van Sportinnovator.

Een Sportinnovator netwerkvoucher kan worden aangevraagd door een Sportinnovator-centrum. De subsidie is bestemd voor het versterken van het (regionale) sportinnovatienetwerk. De aanvraag mag samen met een praktijkpartner ingediend worden, maar dit is niet verplicht.

Een Sportinnovatievoucher kan worden aangevraagd door een Sportinnovator-centrum samen met minimaal één praktijkpartner vanuit de quadruple helix. De subsidie is bestemd voor het Sportinnovator-centrum. De innovatievraag is afkomstig van de praktijkpartner. Onder praktijkpartner wordt in deze oproep verstaan: een gemeente, sportbond, sportaanbieder, kennisinstelling en/of sportbedrijf.

Het beschikbare subsidiebudget bedraagt € 500.000. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal vijf vouchers toegekend tot een maximumbedrag van € 25.000. Verder geldt dat er per centrum maximaal € 10.000 beschikbaar is in de vorm van één netwerkvoucher. Er zijn verschillende typen sportinnovatievouchers met een waarde van € 24.999, € 20.000, € 15.000, € 10.000 of € 5000. Cofinanciering is verplicht. De aanvrager en samenwerkingspartner(s) dienen minimaal 50% van het totale projectbudget bij te dragen (in cash of in kind).

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een Sportinnovatie netwerkvoucher is 11 juni 2024. De deadline voor de Sportinnovatievoucher is 26 november 2024.

Terug naar overzicht