Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
28

EZK gaat regeling Versterking cyberweerbaarheid verlengen

De regeling biedt cyberweerbaarheidsnetwerken de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een cyberweerbaarheidsplan. De regeling stimuleert samenwerking op het terrein van cybersecurity om zo de cyberweerbaarheid van niet-vitale ondernemingen te versterken. De cyberweerbaarheidsnetwerken vormen samen een landelijk dekkend stelsel van samenwerkingsverbanden waar ondernemers terecht kunnen voor kennis, dreigingsinformatie, beste praktijken en handelingsperspectief op het terrein van cybersecurity.

De regeling is in de periode 2018 tot en met 2023 ingezet om naar een landelijk dekkend stelsel van informatieknooppunten toe te werken. In totaal zijn er 36 cyberweerbaarheidsnetwerken waaraan subsidie is verstrekt. Deze samenwerkingsverbanden vormen op regionaal, sectoraal of brancheniveau een belangrijke schakel naar hun achterban. Om de oogst van de resultaten van de subsidieverstrekking te bestendigen en om het landelijk dekkend stelsel verder te consolideren, wil EZK de regeling dus verlengen tot 1 april 2026.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/02/28/verlenging-subsidieregeling-versterking-cyberweerbaarheid

Terug naar overzicht